Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Alzheimer Nederland

Dementie? Uw vragen komen aan bod!

maandag 5 juni 2023 19:00 tot 21:30

Praten over de zorgen die je hebt kan helpen. Zeker wanneer je dat kunt doen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en die jouw zorgen uit eigen ondervinding begrijpen. Met hen kun je niet alleen je gevoelens delen, je kunt ook van hen leren. Vooral bij dementie is dat belangrijk omdat het een ingrijpend ziektebeeld is dat vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt.

“Bij mij is de diagnose dementie gesteld, wat nu?”, “Wie vertel ik in mijn omgeving dat ik dementie heb?”, “Nu mijn partner dementie heeft, sta ik overal alleen voor. Wie kan mij helpen”. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vragen waarmee mensen met dementie en hun naasten soms worstelen. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan en haar of zijn zorgen met anderen kan delen. Het Alzheimer Café is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden.

Op maandag 5 juni a.s. kunt u daarom in het Alzheimer Café van Almere de vragen stellen over dementie die u bezighouden. Aan de hand van uw persoonlijke ervaringen wordt ingegaan op deze vragen. De aanwezige hulpverleners geven antwoorden en praktische tips.

Locatie