Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
De Wegwijzer

Bestaat God?

woensdag 17 april 2024 19:30 tot 21:30

Filosoof Emanuel Rutten in Almere over de redelijkheid van geloof in God.

Religie: is dat niet de grootst mogelijke onzin? Zoiets als het geloof in een vliegende theepot of de Onzichtbare Roze Eenhoorn? Zo dacht wiskundige en filosoof Emanuel Rutten er ook over. Tijdens zijn kritische onderzoek van bestaande godsargumenten ontdekte hij tot zijn verrassing echter zelf een nieuw argument voor Gods bestaan. Zelfs de New York Times pikte het op. Sindsdien gaat Emanuel regelmatig in debat met atheïsten over de rationaliteit van het geloof in God.

Woensdagavond 17 april 2024 spreekt Emanuel Rutten in het auditorium van De Wegwijzer in Almere-Buiten over de redelijkheid van geloof in God. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en gesprek.

Gratis entree

Aanmelding: https://bestaatgod.eventbrite.nl

Programma

19.30-20.15 uur: Dr.ir. Emanuel Rutten: Waarom het redelijk is om in God te geloven

20.15-20.30 uur: pauze

20.30-21.30 uur: Q&A

Algehele leiding: Dr. William den Boer

Locatie