Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
hogeschool Windesheim

Kennisevent Personeelstekort in de zorg

donderdag 30 mei 2024 13:00 tot 17:00

“De druk op de zorg doet mij juist twijfelen of dit het juiste vak is voor mij” 

“Wanneer start de opleiding voor virtuele verpleegkundige?”(studenten verpleegkunde)

Studenten, inwoners en professionals in de zorg maken zich, net als jij misschien, terecht grote zorgen over het toenemende personeelstekort in de zorg. Dit is, net als in andere regio’s, een steeds groter probleem in Flevoland. Er zijn minder professionals voor meer zorgvragers. Ook kiezen minder scholieren en studenten voor de opleiding tot zorgprofessional, zoals helpende zorg en welzijn, verzorgende IG, begeleider specifieke doelgroepen, verpleegkundige mbo & hbo of vertrekken opgeleide verpleegkundigen naar een andere regio. 

Dit betekent dat we met elkaar voor grote vraagstukken staan. Hoe zorgen we ervoor dat de instroom van nieuwe verpleegkundigen vergroot wordt? Wat kunnen we met elkaar doen om zoveel mogelijk professionals die op dit moment in de zorg werken te behouden?  En welke mogelijkheden biedt het anders organiseren van de zorg ons? Wat betekent dit alles voor studenten, professionals en zorgvragers in de toekomst?

Deze thema’s staan centraal in het kennisevent op 30 mei van 13-17 uur bij Windesheim in Almere:

Kennisevent: ‘De zorgvrager en zorgprofessional in de toekomst’. Personeelstekort en het belang van anders organiseren.’

Studenten, professionals, managers, beleidsmakers en inwoners zijn van harte welkom! Laat je bij de start informeren en inspireren over de laatste stand van zaken tijdens het panelgesprek over de grootste knelpunten. Maak daarna een keuze uit deelname aan workshops rondom thema’s als  ’Hoe overleef ik de digitalisering?’, ‘Zorgen voor mantelzorgers’, ‘Arbeidsmogelijkheden na het pensioen’, ‘De do’s en dont’s voor het behouden van zorgprofessionals’. 

Of doe mee aan de challenge “Anders organiseren van zorg” waarin je in 2,5 uur oplossingen zoekt voor vraagstukken uit de praktijk. Gedurende de hele middag kun je je laten inspireren tijdens een wandeling door het landschap van de toekomst met daarin verschillende vernieuwende initiatieven. Ontmoet en wissel uit op de afsluitende borrel. 

Wanneer: donderdag 30 mei 2024 | 13:00 - 17:00 uur

Waar: Windesheim in Almere

Het kennisevent is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via https://www.windesheim.nl/agenda/2024/kennisevent-personeelstekort-in-de-zorg

Het kennisevent is een initiatief van het regionaal investeringsfonds ‘Tekort in de zorg is onze zorg’, hogeschool Windesheim, ROC van Flevoland, mbo college Hilversum en Flever.

Locatie