Ingezonden brieven week 37

Lezers schrijven

Boris

Journalist Robert Mienstra heeft een aantal taken en bevoegdheden neergelegd bij een jongere, veel belovende journalist, Boris Batenburg. Wat mij het meest treft in het artikel (ADW 6 sep) is zijn ‘instelling’. “Zo legt Boris uit dat je pas echt een goed artikel schrijft vanuit een aangeboren interesse in mensen. Nu heb ik toch echt reden om te juichen. Hier ligt, wat mij betreft ‘de sleutel tot positieve veranderingsprocessen’. Als directeur van de ‘maatschappelijke centra Rotterdam’ heb ik mogen optrekken met een jonge journalist Joel Batenburg. Het was in de strenge winter van 1986/1987. Het bekende ‘Perron 0’ van de Paulus Kerk was gesloten. Wij hadden als extra opvang een salonboot in de Coolhaven, pal naast de maatschappelijke opvang. Dit betekende 50 mensen die extra opgevangen en begeleid moesten worden. Joel gaf support, maar het treffends vond ik dat hij mij aanwakkerde om samen naar het Centraal Station te gaan om daar de zwervers van soep en brood te voorzien. Zo kwam voor Rotterdam de eerste ‘soepbus’ tot stand. Ook in Dordrecht was de journalist Hans Berrevoets betrokken bij dak- en thuisloze mensen. Een mooie toekomst Boris! Je maakt deel uit van een mooi team van medewerkers.

Jo Bosma

Woningnet

Heeft Woningnet geen werk genoeg? In de Almere Deze week van 6 september jl. heb ik uitgebreide artikel over het ‘landelijke huurbeleid’ wel drie keer gelezen, met de conclusie, dat een alleenstaande woningzoekende in Almere, van dit artikel niet veel wijzer is geworden. Integendeel. In genoemd artikel pleit Woningwet er voor dat het kabinet besluit dat er een landelijk huurwoningenbeleid komt. Dat wil zeggen, dat als er een inwoner van Almere wil verhuizen naar Limburg, dat die persoon zich (tegen betaling) kan inschrijven bij een ander regio, waar Woningnet ook actief is. Maar andersom kan het ook en daar zie ik, omdat Almere een ‘krappe huurwoningen regio’ is, nadelen kleven. Immers, bij elke woning in Almere, die naar een huurder gaat van buiten Almere, is het weer een kans minder voor een inwoner van Almere, hoe urgent ook. Bovendien is het een bekend gegeven, dat ook in Almere de bevolking vergrijst met dien gevolge dat door het sterfte cijfer de alleenstaande ouderen een kleinere of betaalbare huurwoning willen en gaan niet nog eens verkassen uiteraard. Ik vraag me af: heeft Woningnet niet genoeg werk aan deze inwoners van Almere? Of gaat het om meer inschrijvingen is meer inkomen? 

Wim van Putten, Almere Buiten

Noot van de redactie: ik het artikel heeft Woningnet niet gepleit voor een landelijk huurwoningenbeleid, zoals in deze bijdrage wordt gesuggereerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto