Thomas Robinet wordt gefeliciteerd na zijn wereldgoal (Foto: Ron Baltus)
Thomas Robinet wordt gefeliciteerd na zijn wereldgoal (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Wereldgoal Robinet bezorgt Almere City winst

FBK STADION – Door een wereldgoal van Thomas Robinet heeft Almere City FC een overwinning geboekt op PEC Zwolle en neemt de ploeg serieus afstand van de degradatieplekken.

Door de winst komt Almere City in punten zelfs gelijk met PEC Zwolle. De Zwollenaren misten vieren vier belangrijke spelers door blessures en schorsingen, waaronder Bram van Polen.
Almere City FC heeft er een kunst van gemaakt om tegenstanders het voetballen onmogelijk te maken en als een vechtmachine stevig de duels aan te gaan. De ploeg van Alex Pastoor creëert doorgaans weinig kansen, maar datzelfde geldt voor de tegenstanders, ervaarde ook Zwolle.

Ritmeester van de Kamp

Op slag van rust kreeg Almere een grote kans toen Jochem Ritmeester van de Kamp niet zelfzuchtig was en Jason van Duiven in scoringspositie bracht. De bal ging hoog over. Vlak na rust besloot Van de Kamp voor eigen kans te gaan, maar stond keeper Schendelaar in de weg.

Robinet

Met een juweel van een treffer was het wel raak met Thomas Robinet. Een vlammend schot verdween in de kruising van het Zwolse doel: 0-1.  In de resterende speeltijd zette Zwolle aan en had Almere grote kansen via Van la Parra. Die verprutste het beide keren. De opluchting was groot toen de drie punten mee naar Almere konden.
Zondag speelt Almere City FC thuis tegen Feyenoord.