Kornelius Hansen viert zijn treffer met een backflip. Het bleek niet voldoende voor de winst. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City bijna zeker van handhaving

FBK SPORTPARK – Almere City domineerde vrijdagavond tegen SC Heerenveen 80 minuten lang de wedstrijd. Maar in de laatste tien minuten ontsnapte het aan nederlaag. Het duel eindigde in een gelijkspel waarmee het team van Alex Pastoor bijna zeker is van handhaving in de eredivisie.

De Almeerders hadden de wedstrijd volledig in handen, al waren er in de eerste helft weinig echte kansen op een treffer. Pas na de pauze werd de 1-0 gescoord door Kornelius Hansen. Ook kwamen er kansen op de 2-0 onder meer via Thomas Robinet. Maar de 2-0 kwam niet op het scorebord. Geen nood: met drie punten zouden de Almeerders zeker zijn van handhaving in de eredivisie.

1-1

Uit het niets kwam Heerenveen zes minuten voor tijd echter op 1-1, waardoor handhaving ineens weer geen zekerheidje is. De Friezen kregen plotseling de geest en hadden alle kans op de 2-1. Maar zelfs een penalty werd niet benut. Ook werd er geen verschil gemaakt toen Peer Koopmeiners met rood van het veld moest en het even elf tegen tien was.
Het bleef bij 1-1. Of dat voldoende is voor handhaving moet worden afgewacht. Als Excelsior maandagavond punten laat liggen tegen N.E.C. Nijmegen kan het handhavingsfeestje alsnog worden gevierd.