Thomas Robinet viert de gelijkmaker tegen Go Ahead Eagles (Foto: Ron Baltus)
Thomas Robinet viert de gelijkmaker tegen Go Ahead Eagles (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Zesde gelijke spel op rij voor Almere City FC

FBK SPORTPARK - Almere City FC komt steeds dichter bij handhaving in de eredivisie. Zondag werd knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen het thuis altijd sterk spelende Go Ahead Eagles.

Het was de zesde keer op rij dat de Almeerders gelijkspeelden. De Deventenaren startten sterk en kwamen ook na ruim tien minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Daarna knokte Almere City FC zich goed terug in de wedstrijd en was het clubtopscorer Thomas Robinet die de gelijkmaker binnenkopte. Daarmee was hij de eerste buitenlandse speler in City-dienst meer dan tien doelpunten weet te scoren voor de club. De Almeerders bleven de bovenliggende partij, maar wisten niet op voorsprong te komen.

Tweede helft

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De thuisploeg kwam nauwelijks meer over de middellijn, terwijl aan de andere kant schoten van Stije Resink en Yoann Cathline uitermate gevaarlijk zijn.
De grootste opwinding ontstond een kwartier voor tijd toen scheidsrechter Bas Nijhuis door de VAR naar het scherm gehaald werd vanwege een vermeende overtreding aan Almere City FC zijde. De scheidsrechter blijkt uiteindelijk bij zijn besluit dat de ingreep in het Almere City FC strafschopgebied geen penalty waard is.
Aankomende zaterdag speelt Almere City FC om 21.00 uur tegen Sparta Rotterdam.