Ketamine (Foto: politie)
Ketamine (Foto: politie)

Politie vindt grote partij ketamine in woning Kruidenwijk

112

KRUIDENWIJK - De politie heeft dinsdag een grote hoeveelheid ketamine in beslag genomen in een woning in de Kruidenwijk. Dit is een populaire partydrug. Een man (43) en vrouw (36) werden aangehouden.

Naar aanleiding van een eerdere voertuigcontrole kreeg de politie informatie over het tweetal en werde een onderzoek ingesteld. Agenten vonden daardoor dinsdag in de woning in de Kruidenwijk een grote hoeveelheid ketamine en diverse waardvolle spullen. De bewoners, een 43-jarige man en een 36-jarige vrouw werden aangehouden. De politie gaat verder met het onderzoek.

Ketamine

Ketamine is een geneesmiddel dat zonder registratie niet verhandeld mag worden in handelsvoorraden mag zijn. Het middels is echter niet opgenomen in de Opiumwet. Handel zonder registratie kan toch strafbaar zijn onder de Geneesmiddelenwet, met een maximale gevangenisstraf van zes jaar. 

Partydrug

Ketamine is in opkomst als partydrug, maar is zeer schadelijk voor de volksgezondheid. De handel gaat bovendien vaak gepaard met andere vormen van criminaliteit, zoals witwassen en wapenbezit aldus de politie in een persbericht.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto