(Archieffoto: HV Almere)
(Archieffoto: HV Almere)

Schietincident in Haven, politie zoekt getuigen

112

WIERDEN - De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident in de Wierden afgelopen weekend. 

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april vond rond 02:15 uur op straat in de Kornwierde een schietincident plaats. Een bewoner hoorde een harde knal en dacht dat het om vuurwerk ging. Uit politieonderzoek blijkt het te gaan om een schietincident. Er is niemand gewond geraakt. De politie doet nu verder onderzoek.

Woning gesloten

Naar aanleiding van het incident is op last van burgemeester Hein van der Loo een woning aan de Kornwierde gesloten voor de duur van zes weken. “Door het schietincident zijn de openbare orde en veiligheid in de buurt ernstig verstoord. Ik heb besloten om de woning te sluiten, om de openbare orde te herstellen en de kans op een nieuw incident zo veel mogelijk te verkleinen”, aldus Van der Loo. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de sluiting.

Eerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat er een schietincident plaatsvindt in de Kornwierde. In februari 2022 werd een woning beschoten. In 2023 werden er twee keer explosieven aangetroffen. Een woning werd toen voor langere tijd gesloten. Vanwege deze incidenten is er tot 9 mei cameratoezicht ingesteld.

Politie zoekt getuigen

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben rond het tijdstip van het incident, of wellicht camerabeelden of andere informatie hebben, zich te melden. Bellen kan naar 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.

Bron: HV Almere

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto