Marcel Beijer en Robert Mienstra met de oorkonde (Foto: Almere DEZE WEEK)
Marcel Beijer en Robert Mienstra met de oorkonde (Foto: Almere DEZE WEEK)

Podcast Politiek Circus bij beste journalistieke initiatieven

Algemeen

ALMERE – De podcastserie ‘Het Politieke Circus van Almere’ van deze krant hoort landelijk bij de vier beste initiatieven voor Nieuwsbladjournalistiek, een initiatief van de NNP, de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia.

Een podcast is feitelijk een radioprogramma dat echter niet live op de radio wordt uitgezonden, maar digitaal via internet is te beluisteren op ieder gewenst tijdstip. In de podcast het ‘Politieke Circus’ bespreken Robert Mienstra en Marcel Beijer van deze krant in ongeveer twintig minuten wekelijks de politieke ontwikkelingen in Almere. Dat doen ze op een toegankelijke manier aan de hand van circusacts en met een speciale gast.

Politiek toegankelijker

Tijdens de prijsuitreiking in het openluchtmuseum in Arnhem bleek de podcastserie niet de uiteindelijke winnaar, maar oogstte het initiatief veel waardering vanwege het vernieuwende karakter als middel om de politiek toegankelijker te maken voor een groot publiek. Ook hebben verschillende media contact opgenomen om het idee over te nemen. De podcast verschijnt wekelijks op vrijdagmiddag rond 16 uur op de website van Almere DEZE WEEK maar is ook af te luisteren via podcastplatforms zoals Spotify.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto