Almeerse Punkband 'Leegstand' hit met Floriadenummer op Spotify. (Foto: aangeleverd)
Almeerse Punkband 'Leegstand' hit met Floriadenummer op Spotify. (Foto: aangeleverd)

Almeerse Punkband ‘Leegstand’ fileert Floriade in nieuwe hit

Algemeen

ALMERE – ‘Bedankt voor de bloemen uit Nederland, maar het voelt als witte rozen op mijn graf.’ Zo opent het nummer ‘De Floriade was niet in Almere van de Almeerse punkband, een nummer waarin forse kritiek op het college van Burgemeester en Wethouder niet wordt geschuwd.

Door Robert Mienstra

Het nummer is op Spotify te beluisteren: 


Leegstand

Over Leegstand is online nog weinig te vinden, behalve dat het een Almeerse punkband is die strijdt voor waarheid, gerechtigheid en de Almeerse Droom. De leden Theodore Daniëls, Ibrahim ben Bakra en Hentius St. Hentius hullen zich tegenover de krant in raadselen. Via social media krijgt de krant contact met hen: “We zijn drie broeders uit drie verschillende moeders en een onbekende vader. Het enige wat we van hem weten is dat onze moeders ons bestaan voor hem geheim hebben gehouden voor het landsbelang.”

Waarom openen ze op hun EP uitgerekend met een nummer over de Floriade? Hierop zegt Ibrahim: “De Floriade was niet in Almere. Die was alleen in de hoofden van mensen die waren vergeten dat ze eigenlijk de publieke zaak moesten dienen; niet ondernemertje spelen met gemeenschapsgeld. Natuurlijk, er zijn dertien mensen heen geweest en die vonden het heus wel mooi. Maar een brandend huis heeft ook een zekere schoonheid en ik vraag ook geen subsidie aan om de bibliotheek in de as te leggen. Zoals we al in het nummer vragen: was dit het waard? Nee? Nou, waarom zitten diezelfde mensen dan nog op die plek?”

De EP is ook te beluisteren op youtube, met ondertiteling: https://youtu.be/pVGAeprQceQ

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto