Ingezonden brieven week 11 2024

Lezers schrijven

Fietsen

Curieus is dat geparkeerde fietsen hinderlijk zouden zijn. Onlangs heb ik de gemeente gewezen op alle asociale bloembakken en stoepborden die in de winkelstraat onder de luifel staan. Daardoor moet je als voetganger in de regen lopen. Blinden, rolstoelers en met-krukkenlopers zijn natuurlijk nog veel meer de pineut. Volgens de gemeente-ambtenaar is het beleid en volgens de regels en gaan ze dus niets doen. Dit is natuurlijk bespottelijk. Ook rijst de vraag of men daar wel precario voor heft. Laat het raadsbesluit maar zien waarin geregeld is dat winkeliers die zooi op straat mogen zetten. Overigens is het ook vreemd dat ze fietsen zomaar weghalen, maar dat wrakken elders in de wijken waar ze met 20 in een hoek liggen in geen vijf jaar worden weggehaald. Dat kan dan weer niet.

André Hagers, Stedenwijk

Bomen

Vorige maand stond er een artikel over het mooie beheer van de bomen in de Gemeente Almere. Helaas is er behoorlijk wat achterstallig onderhoud en dit is moeilijk in te halen. Sterker nog; Langs het fietspad Pirellipad tussen weekstraat en Meridiaanpad staan diverse dure beuken (Fagus) waarvan de boomband is ingegroeid. Dit geeft schade en wonden en op den duur moet deze boom vervangen worden daar die er nu staat zal te zijner tijd doodgaan. Wij verzochten om een gesprek met de wethouder Luijendijk maar die houdt de boot af en staat blijkbaar niet open voor suggesties. 

Nico Buissant des Amorie

Orkest

Met groeiende ergernis las ik op de Uitpagina (ADW 6 maart) het gesprek met Hans Welle over zijn nieuw opgericht Flevolands Philharmonisch Orkest. Met name deze zin schoot me in het verkeerde keelgat: “het is immers doodzonde als jongeren die we in onze jeugdorkesten hebben opgeleid, vervolgens bij orkesten op het oude land gaan spelen”. De heer Welle negeert hierbij het ook bij hem bekende feit, dat al bijna 15 jaar een symfonieorkest voor volwassen amateurs in Almere actief is, Het Almeers Orkest. Dit orkest onder leiding van John Leenders heeft de afgelopen jaren in zijn concerten al veel symfonisch werk ten gehore gebracht. Een orkest voor en door Almeerders waarin ook een aantal oud-AJSO’ers zijn draai heeft gevonden.

Heleen Kolkman, Almere Haven

Motie auditcommissie

Je zult maar als inwoner van Almere iemand of een partij gekozen hebben die jouw belangen minutieus en vooral doelmatig behartigt en daarop actie onderneemt. Zulke politica als Hilde van Garderen en Roelie Bosch hebben wij in de gemeente Almere in de afgelopen decennia gekend. Ook anno 2024 mogen wij blij zijn met onze toegewijde en capabele gemeenteraadsleden en haar ambtenaren. Nu ben ik blij met Nienke Nieuwenhuizen die als politica en als praktiserend ouderenarts een motie heeft ingediend: “auditcommissie”. Het is aan te bevelen om het artikel van Indira Draijer te lezen over hoe blij Nienke (CDA) was toen haar motie over een auditcommissie werd aangenomen in de gemeenteraad. Nieuwenhuizen hoopt dat de gemeenteraad daarmee meer grip krijgt op haar financiën: “Wie weet zouden we een volgende ‘Floriade’ dan kunnen voorkomen. Er moet meer geld naar financiële hulp, zoals schuldhulpverlening en buurtcoaches. Je moet mensen helpen om zichzelf te kunnen helpen.” Voor  velen van ons geldt: de Ander zien, erkennen, liefhebben en dienen.

Jo Bosma

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto