De politie wil getuigen spreken. (Foto: HV Almere)
De politie wil getuigen spreken. (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Overvaller Albert Heijn liet bij vlucht buit vallen

112

DE MARKEN - De overvaller die afgelopen maandagavond de Albert Heijn aan de Marken overviel heeft onderweg zijn buit verloren. De politie is op zoek naar getuigen van de gewapende overval.

De verdachte kwam rond 18:15 uur de winkel binnen lopen. Hij haalde een mes tevoorschijn en riep bij een balie om sigaretten en geld. Toen hij dit kreeg liep hij door naar andere kassa’s en herhaalde zijn oproep om geld onder bedreiging van het mes. Vervolgens vluchtte hij naar buiten waar een alerte omstander hem onderuit schopte. De dader kwam daarbij ten val en liet de zak met de buit vallen. Zonder buit rende hij vervolgens weg in de richting van de Rozenwerf.

Signalement 

Het gaat hier om een man van tussen de 1.70 meter en 1.80 meter lang met een getinte huidskleur. Hij droeg witte sneakers en een blauwe jas en voor zijn mond draagt hij een wit mondkapje.
De recherche is op zoek naar getuigen die maandagavond rond half zeven een man in de richting van de Rozenwerf hebben zien rennen, of die getuige waren van de overval in de supermarkt.
Nadat de dader de tas liet vallen met de buit erin, dwarrelde het geld eruit. Omstanders hielpen bij het verzamelen hiervan. De politie komt graag in contact met deze omstanders.
Wie beschikt er mogelijk over camerabeelden waarop bijzonderheden staan met betrekking tot de dader?
Wie weet wie er betrokken is bij deze overval?
De recherche is ook op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en die iets kunnen vertellen over de gepleegde overval. Deel deze informatie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto