De beelden van de dader in Almere (Foto: politie)
De beelden van de dader in Almere (Foto: politie)

Politie zoekt tips over plaatser(s) van handgranaat

112

ALMERE – De politie zoekt tips over dader(s) die in maart een handgranaat plaatsten bij de woning van een Almeerse en een dag later bij haar bedrijf in Amsterdam. De politie heeft beelden van beide incidenten.

Aan de voordeur van de inwoonster van de wijk Noorderplassen werd in de vroege ochtend van zondag 21 maart een handgranaat achtergelaten. Bij de winkel in Amsterdam van hetzelfde slachtoffer gebeurde een dag later hetzelfde. De politie beschikt over beelden van beide daders.

Camerabeelden

Uit onderzoek van camerabeelden blijkt dat rond 04.30 uur op 21 maart een handgranaat werd geplakt aan de voordeur van een woning aan de Fokkeboom. De dader en vermoedelijk de auto waarin hij reed zijn op beeld vastgelegd. Rondom diezelfde datum werd een ruit ingeslagen van de auto van het slachtoffer. Het lijkt er sterk op dat iemand het nadrukkelijk op haar heeft voorzien. Wie informatie heeft over een mogelijk motief, wordt verzocht contact op te nemen met de politie of het tipformulier in te vullen.

Kledingwinkel

Het slachtoffer is eigenares van een kledingwinkel aan het Bijlmerplein in Amsterdam. Daar werd op 22 maart, rond 04.40 uur, een handgranaat vastgemaakt aan een rolluik. Ook hier zijn er bewakingsbeelden waarop een verdachte te zien is. De politie verzoekt om beide foto’s goed te bekijken en contact op te nemen indien meer informatie kan worden gegeven wie de dader is of de daders kunnen zijn. Dat kan ook anoniem.


Een beeld van de dader in Amsterdam. (Foto: politie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto