De straat waar de Almeerder werd neergeschoten. (Foto: politie)
De straat waar de Almeerder werd neergeschoten. (Foto: politie)

Aanhoudingen voor dodelijk schietincident Amstelveen

112

ALMERE - De politie heeft donderdag 23 december twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Amstelveen van de dag ervoor. Een 56-jarige man uit Almere kwam daarbij om het leven nadat hij op straat was neergeschoten.

Het rechercheteam kwam de verdachten, Amsterdammers van 21 en 22 jaar, op het spoor. Een arrestatieteam kon het duo vervolgens rond 16.00 uur in Amsterdam Oost aanhouden. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak. De 21-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor 14 dagen. Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het TGO-team gaat verder met het onderzoek.

Getuigen

De recherche wil nog steeds graag in contact komen met mensen die, voorafgaand aan de beschieting aan de Wieringerstraat in Amstelveen wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook wie andere informatie heeft, wordt verzocht dit te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Of maak gebruik van het tipformulier.

Uit de krant