Mascotte Mighty Mags deed ook mee. (Foto: biancajansenfotografie.com)
Mascotte Mighty Mags deed ook mee. (Foto: biancajansenfotografie.com) Bianca Jansen Fotografie

Jeugd geniet van baseball- en softbalclinic bij BSC Almere

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – De jeugd van BSC Almere genoot vorige week van een sportdag met een baseball- en softballclinic waar ook mascotte Mighty Mags aan meedeed.


De coole clubmascotte had zichtbaar ook enorm veel plezier met al die jonge honkbal & softbal jongens en meiden, die zo ook even heerlijk de sporttijd van hun leven hadden met de afwisselende, leerzame trainingsonderdelen. Tientallen enthousiaste bee-ballertjes, pupillen en aspiranten, ze deden allemaal mee. Onder begeleiding van een gedreven groep ervaren trainers hebben deze kids hard getraind op twee van de vier fraaie jeugdvelden van BSC Almere.


Twee velden

Er werden twee velden gebruikt. Op het ene veld was de inzetgroot bij de training op rundowns, gallery double plays en ´bal flippen en tossen. De spelers leerden het blokken en aanvallen van de bal, plus het zo spectaculaire spring- en duikwerk. Op het andere veld was er gerichte aandacht voor de basisprincipes van het pitchen en catchen. Daarbij werden de jonge catchers flink aan het werk gezet door oud Almere-legende Carlos Arrindell.


Rustpauze

Na dik twee uur trainen op de zonovergoten velden was even het tijd voor wat verkoeling in de schaduw en een welverdiende rustpauze, met een smaakvol lunchpakket. In de middag werdBaseball5 gespeeld; een bijzonder leuk en speels honkbalspel. In combiteams konden alle deelnemertjes zich heerlijk uitleven met slagwerk, vangen, gooien, rennen, sliden en lachen. Ouders en toeschouwers genoten volop mee van zoveel honk en softbal speelplezier. De organisatie kijkt terug op een onvergetelijke jeugdsportdag bij BSC Almere, mede mogelijk gemaakt door Visit Flevoland en de provincie Flevoland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto