Kunstwerk op GGD priklocatie. (Foto: Astrid van Lenthe)
Kunstwerk op GGD priklocatie. (Foto: Astrid van Lenthe)

Stop op corona-impuls voor culturele projecten

Algemeen

ALMERE - Het extra budget dat door de Gemeente Almere en Cultuurfonds Almere is vrijgemaakt voor culturele projecten rondom de coronacrisis is overvraagd. Daarmee komt een stop op de corona-impuls, die begin dit jaar voor de tweede keer werd vrijgemaakt. Wel kunnen cultuurmakers nog gebruik maken van het standaard budget bedoeld voor culturele projecten in Almere.

Cultuurmakelaar Jan-Melle Liscaljet kijkt terug op een succesvolle tweede reeks aan corona gerelateerde projecten. “Er zitten echt mooie, creatieve en ambitieuze projecten tussen”, vertelt hij. “Als Cultuurfonds Almere hebben wij hiermee de cultuursector voor een tweede keer een boost kunnen geven. Natuurlijk heeft de sector vanwege de coronacrisis voor behoorlijk wat uitdagingen gestaan de afgelopen tijd, maar door onder andere de corona-impuls hebben makers in Almere zeker niet stilgestaan.”

Bijzondere projecten

Projecten die zijn gefinancierd uit de tweede corona-impuls zijn bijvoorbeeld het fotoproject ‘21:01’, waarmee Almere door middel van foto’s tijdens de avondklok werd vastgelegd, en ‘Kunstwerk priklocatie GGD’. Het kunstwerk op de vaccinatielocatie van de GGD bestaat uit een speciaal gemaakt groot kunstwerk van drie Almeerse kunstenaars. Hierdoor komen duizenden Almeerders die zichzelf laten vaccineren in aanraking met kunst. 

Hoewel Cultuurfonds Almere geen nieuwe projecten meer in behandeling kan nemen voor extra corona budget, houdt het werk niet op: “Wij blijven ons ook op andere manieren inzetten voor het verbinden, versterken, verbreden en vooruitgaan van de sector. Je kunt nog steeds bij ons terecht voor onder andere een lening, crowdfunding en natuurlijk advies, coaching of begeleiding”, benadrukt Jan-Melle. “Wij gaan graag in gesprek met Almeerse makers.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto