Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Feestelijke middag in het Luierpark

Algemeen

STRIPHELDENBUURT – In het Luierpark in de Stripheldenbuurt was het vrijdagmiddag driedubbel feest. De nieuwe waterpomp werd feestelijk in gebruik genomen, een insectenhotel werd onthuld en er werd een Groene Speld uitgereikt.

In 2017 werden de eerste bomen van het Luierpark geplant. Inmiddels telt het park honderd bomen en een bloemenveld. Het is een herdenkings- en herinneringsplek waar mensen de rust vinden om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen.

Insectenhotel

Het nieuwe insectenhotel is een cadeau van Almere Growing Green Cities. “Hij is gemaakt door Groen en Meer, samen met kinderen die hier in het park komen”, vertelt Tineke Ras, initiatiefneemster van het Luierpark. “Ik wilde per se een insectenhotel in de vorm van een wiebertje, zodat het niet uitnodigt om op te klimmen.”

Waterpomp

De waterpomp kon worden gerealiseerd dankzij gulle giften van diverse sponsors. “Het is ongelooflijk dat we hiervoor in deze tijd maar liefst 10.000 euro bij elkaar hebben gekregen. Daaruit blijkt wel hoeveel mensen dit park een warm hart toedragen.” Om iedereen te bedanken is door Almeerder Jim van der Wardt een bord gemaakt met daarop alle sponsors, waaronder Medi-Mere huisartsenpraktijk, Flevomakelaars, winkeliersvereniging Buiten, kindercentrum de Kleine Tuin, Donker Groep en Rommerse Communicatie en Advies.

Park voor de buurt

“De waterpomp is een welkome aanvulling. Kinderen kunnen lekker spelen met water en zand, maar ook de bomen kunnen hiermee van water worden voorzien. Dat kostte ons toch telkens zo’n 8.000 liter water”, vertelt Ras. “Verder zijn er ook zijn er twee grote eiken zitplaatsen gerealiseerd voor iedereen die bij de pomp komt spelen. Het park is naast een herinneringsplek ook echt een park voor de buurt. Zo kwamen hier op Koningsdag veel groepjes en gezinnen lekker picknicken. Ze hadden vuilniszakken mee en hebben het park netjes achtergelaten.”

Groene Speld

Ouwe van der Molen werd door Tineke Ras verrast met een Groene Speld van Growing Green Cities. “Ouwe is werkzaam in het groen, maar ondersteunt daarnaast in zijn vrije tijd ook vrijwilligers die actief zijn in het park en voedselbos de Uithof in Haven. Ook mij heeft hij goed geholpen in het Luierpark”, vertelt zij. “Deze man heeft een groot hart voor de natuur en heeft deze speld meer dan verdiend. Ik vond het een eer dat ik hem zelf mocht uitreiken in mijn eigen Luierpark.”

De nieuwe waterpomp in het Luierpark werd vrijdag feestelijk in gebruik genomen. (Foto: Fred Rotgans)

Ouwe van der Molen kreeg uit handen van Tineke Ras de Groene Speld. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto