Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Parkhuys halteplaats voor fietsactie

Algemeen

PARKWIJK – Op de fiets kwam Evelien van der Werff afgelopen donderdag aan bij het Parkhuys in Parkwijk. De inwoonster van Noordwijkerhout fietst in zes weken tijd langs 75 inloophuizen voor kankerpatiënten, waaronder ook het Parkhuys.

‘Ik dacht tot mijn 51e dat ik gelukkig was: ik had een keer borstkanker overleefd, werkte als stewardess bij de KLM en een leuke relatie. Toen kwam, zes jaar geleden, de tweede borstkankerdiagnose. Die veegde als een grote bezem in één haal alles onderuit. Beide borsten werden verwijderd. Van der Werff krabbelde weer op en schreef het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en besloot zich in te zetten om de IPSO- inloophuizen (Instellingen Psychosociale Oncologie) op de kaart zetten. De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor ondersteuning van leven met en na kanker. De IPSO-huizen worden meer dan 200.000 keer per jaar bezocht.

Fietstocht

Dinsdag begon Van der Werff in Zwolle aan haar fietstocht en haalt op die manier geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Donderdag deed ze Almere aan. Bij het Parkhuys werd ze met rode loper en al verwelkomd door de loco burgemeester, vertegenwoordigers van IPSO, de vrijwilligers van het inloophuis en natuurlijk de gasten.

Direct daarna vertrok de Noordwijkerhoutse weer voor de volgende halteplaats. De tocht is te volgen via Facebook.com/evelien.vanderwerff

Meer informatie over deze bijzondere actie: https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk

Evelien van der Werff werd warm onthaald bij het Parkhuys. (Foto:F red Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto