Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Gemeente wil supermarkt en woningen aan Oreganoweg

Algemeen

KRUIDENWIJK – Het college wil de locatie Oreganoweg/Wisselweg in ontwikkeling nemen. Op die plek moeten negentig woningen komen en de nieuwe Lidl-supermarkt die nu nog aan het Saffraanplein gevestigd is.

De Lidl-supermarkt op de huidige locatie is te klein om op middellange termijn duurzaam als een wijksupermarkt te kunnen blijven fungeren, stelt het college. Daarnaast zijn op de hoek Oreganoweg/Wisselweg circa 90 woningen voorzien, voornamelijk appartementen in de vrije sector. De huidige winkelruimte aan het Saffraanplein zal een andere invulling krijgen. Een woon- of maatschappelijke functie ligt het meest voor de hand.

Projectopdracht

Om de ontwikkeling in gang te zetten moet de gemeenteraad eerst een projectopdracht vast stellen. Na vaststelling van de projectopdracht bereidt het college een Ontwikkelingsplan en een Grondexploitatie voor. Deze worden rond de jaarwisseling ter vaststelling aan de raad aangeboden. Nadien zal ook nog een wijziging van het bestemmingsplan plaats moeten vinden. De eerste bouwactiviteiten vinden naar verwachting plaats vanaf 2023.

Op deze plek moet de nieuwe supermarkt en de woningen komen. (Foto: Google Maps)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto