Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Klimaatactie Extinction Rebellion Almere boven A6

Algemeen

Door Robert Mienstra

ALMERE – Leden van de groep Extinction Rebellion Almere voerden zaterdagmiddag bij het busstation ‘t Oor actie om de klimaatcrisis onder de aandacht te brengen. Er werden twee spandoeken met onder meer de tekst ‘Voor de klimaatcrisis is geen vaccin’ boven de snelweg opgehangen. Ook werden er rookpluimen afgestoken.

“We zitten in een grote klimaatcrisis”, zei woordvoerder Dorus ten Haaf nadat hij met medestanders de spandoeken had opgehangen. “We zien nu bij de coronacrisis dat als de urgentie van iets gezien wordt er heel veel mogelijk is. Wij willen dat de overheid de klimaatcrisis net zo voortvarend aanpakt als de coronacrisis. Er moet net zo hard worden ingegrepen op de klimaatcrisis als op de coronacrisis.”

De spandoeken- en rookactie was de eerste grotere actie van Extinction Rebellion Almere. Er zullen er nog meer komen stelt Ten Haaf. “We hebben al aan het klimaatalarm meegedaan, we hebben posteracties gehad, we zijn nu onze weg in Almere aan het vinden in het eerste half jaar dat we in de stad bezig zijn. Wij vinden dat de gemeente de urgentie van het klimaat ook in Almere moet uitroepen.”

Facebook: https://www.facebook.com/xralmere

Website: https://extinctionrebellion.nl/groep/almere/

De spandoeken en rook van Extinction Rebellion Almere boven de A6. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto