Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Jeugd Gitaarorkest Ponticello geniet van eerste samenspel sinds maanden

Uitgaan

ALMERE - Jeugd Gitaarorkest Ponticello van Stichting Gitaarorkest Nederland repeteerde zondag na maanden voor het eerst weer live op de overdekte buitenlocatie van de Stadsboerderij op stadslandgoed de Kemphaan. Ruim 20 jonge gitaristen uit Almere en daarbuiten verzamelden zich, goed ingepakt tegen de voorjaarskou en omringd door vogelgeluiden, voor een muzikale sessie onder leiding van dirigent Peter Constant.

De gitaristen hadden het samenspel duidelijk gemist en repeteerden met veel aandacht en plezier. Op het programma stonden onder meer een funky Australische blues en een sfeervolle Venezuelaanse walz. In de pauze kon iedereen de handen warmen aan warme chocolademelk.

Niet stilgestaan

Stichting Gitaarorkest Nederland, die naast Ponticello ook het volwassenenorkest Guitarrisimo en het Nederlands Jeugd Gitaarorkest (NJGO) voor toekomstige professionals leidt, heeft de afgelopen maanden niet stilgestaan. De tientallen gitaristen zijn steeds actief gebleven via onder meer (online) repetities en optredens via livestreams. Daarnaast zijn artistiek leiders Marion Schaap en Peter Constant druk bezig geweest met de productie van oefentracks en muziekclips voor het oefenenthuis, én het toewerken naar de Floriade van 2022. Marion en Peter maken bovendien deel uit van het team van Floriade programmeurs. “Ook in uitdagende tijden leveren wij een belangrijke bijdrage aan kunst en cultuur in Almere.”

Meespelen

Gitaarorkest Ponticello is bedoeld voor enthousiaste spelers tussen de 12 en 18 jaar oud, hoewel extra-getalenteerde jongeren al jonger kunnen beginnen. “Spelen in Ponticello is een fantastische aanvulling op de ‘normale’ gitaarlessen. Gitaristen ontwikkelen in snel tempo niet alleen belangrijke muzikale vaardigheden, maar ervaren het samenspelen vooral ook als enorm motiverend”, vertelt Peter. Wil je zelf een keer meespelen of ben je gitaardocent en heb je gitaarleerlingen die mee zouden willen doen? Ga dan naar www.gitaarorkest.nl voor meer informatie.

De jeugdige gitaristen speelden op de buitenlocatie van de Stadsboerderij voor het eerst sinds maanden weer samen. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto