Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Floriade Amsterdam had ook kabelbaan over de weg

Algemeen

ALMERE - De Floriade in Amsterdam, die in 1972 gehouden werd, had ook een kabelbaan die over de weg ging. Dat blijkt uit een foto die te vinden is op de site Amstelpark.nl.

De aanleg van de kabelbaan voor de Floriade in Almere is de laatste weken onderwerp van discussie. Niet alleen omdat er gebouwd wordt zonder dat de vergunning definitief is, maar ook omdat de gondels over de snelweg A6 glijden. Zo stelde Veilig Verkeer Nederland dat de kabelbaan gevaarlijk is voor weggebruikers, omdat het voor afleiding zou zorgen. Ook in de uitzending van het tv-programma De Hofbar was er aandacht voor de gevaarlijke situatie van de kabelbaan. Wethouder Jan Hoek liet vorige week weten dat Rijkswaterstaat een vergunning heeft afgegeven, maar dat de gondels minimaal 10 meter boven de weg moeten blijven.

Op de site Amstelpark.nl is een foto te vinden waaruit blijkt dat ook bij de Floriade in Amsterdam, in 1972, een kabelbaan over de weg was aangelegd. De bezoekers van de Floriade in het huidige Amstelpark zoefden zelfs in open gondels over de Europaboulevard.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto