Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Oppositie wil meer opties voor buitenzwembad

Algemeen

ALMERE – Een aantal oppositiepartijen in de gemeenteraad wil dat het college nadrukkelijk gaat kijken of een buitenzwembad mogelijk is dat meer in lijn ligt van de commissie-Stam, vernoemd naar Gregor Stam - fervent voorvechter van een buitenzwembad. De raad lijkt echter in meerderheid tegen.

In het rapport dat de gemeente heeft laten uitvoeren door het bedrijf Treem wordt deze optie als ‘scenario 5’ omschreven. Tot onbegrip van Stam lijkt het er echter op dat de gemeenteraad een voorkeur heeft voor het minder uitgebreide scenario 4, waar bijvoorbeeld geen atletiekbaan in wordt meegenomen.

Verdiepend onderzoek

Inmiddels is bekend dat er een verdiepend onderzoek komt. Respect Almere wil dat scenario 5 sowieso wordt meegenomen in het verdiepende onderzoek. De fracties van PVV en AP/OPA willen dat, in het geval dat scenario 5 buiten beschouwing wordt gelaten, bij scenario 4 gekeken wordt of er in de toekomst uitgebreid kan worden naar scenario 5. Ook willen beide partijen onderzocht zien wat de mogelijkheden zijn om van zwembad De Vrijbuiter in Buiten (dat verouderd is) en het buitenbad één project te maken op een locatie die ook voor de Buitenaren acceptabel is.

Overkappingen

De PVV wil daarnaast ook dat onderzoek wordt gedaan naar meerdere alternatieve overkappingen van het zwembad, inclusief een exploitatie die ervan uitgaat dat het zwembad het hele jaar openblijft. De partijen hebben daartoe moties ingediend die afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt zijn besproken. Uit de bespreking, afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt, werd duidelijk dat voor geen van de moties een meerderheid in de raad zal zijn. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er volgende week over gestemd

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto