Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Esplanade krijgt strandje en horecapaviljoen

Algemeen

STAD CENTRUM – Binnenkort gaan de werkzaamheden aan de Esplanade verder. Op het ommuurde stukje komt een horecapaviljoen en er wordt een stadsstrand aangelegd.

Het horecapaviljoen is naar verwachting voor de komende zomer klaar. Om ruimte te maken voor het paviljoen moet een aantal bomen worden verwijderd, zo meldt de gemeente Almere. Dit gebeurt begin februari. Voor de bomen die blijven is een verbeterplan gemaakt, zodat ze langer kunnen blijven staan. Volgens de gemeente blijkt uit een onderzoek namelijk dat verschillende bomen in slechte staat zijn, omdat ze last hebben van veel wind en de ongunstige ondergrond. Later dit jaar worden aan de waterkant ook nieuwe bomen geplant.

Stadsstrand

Verder worden de steigers voor de watertaxi uitgebreid en buigt de gemeente zich samen met centrumpartners over het ontwerp van een stadsstrand bij de Esplanade. Naar verwachting starten de werkzaamheden voor het stadsstrand in oktober. In maart organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst waarbij de plannen en ontwerpen worden gepresenteerd.

Begin februari wordt een aantal bomen verwijderd om ruimte te maken voor het paviljoen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto