Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Uitzendingenstop Kijk Almere is tijdelijk

Algemeen

Door Marcel Beijer

ALMERE – Kijk Almere, de televisieafdeling van de lokale omroep, maakt sinds het vertrek van bestuurslid Berdien Steunenberg geen tv-programma’s meer. Volgens voorzitter Hans Marsé worden de uitzendingen weer hervat.

Kijk Almere (tv) en EasyFm (radio) hebben samen onder de naam SPFA (Stichting Productiefabriek Almere) de lokale licentie en krijgen daarvoor vanuit de gemeente een bekostiging van 97.000 euro per jaar. “De kosten voor televisie zijn enorm hoog”, zegt Marsé. “En door corona vallen ook de reclame-inkomsten tegen. In december bleek dat er onvoldoende geld meer was om voor het nieuwe seizoen programma’s als Tafel op 2 te maken. Toen nam ook Berdien afscheid. Daarop zijn de uitzendingen gestaakt.”

Opgepakt

Om aan de licentie te voldoen is de omroep echter verplicht tv-uitzendingen te maken. Volgens Marsé wordt dat zeer binnenkort weer opgepakt. “We hebben camera’s opgehangen in de radiostudio van EasyFM en binnenkort beginnen we weer met opnames voor Tafel op 2. Maar we hebben wel tegen iedereen gezegd dat we op de kosten moeten letten.”

WTC

Zo wordt nu een tv-studio gebouwd op de achtste verdieping van het WTC-complex. “Daar hebben we een deal mee afgesloten. De deal is dat wij een bijdrage doen in de servicekosten en daarvoor in plaats op de achtste etage een gedeelte van de verdieping krijgen. In ruil daarvoor krijgt het WTC zendtijd op onze zenders en als huurders van het WTC de studio willen gebruiken, dan betalen ze daarvoor.”

Bestuur

De vacante bestuursfunctie van Steunenberg is nog niet ingevuld, radioman Arno van Boven gaat, samen met Bert Meuleman van het bedrijf Camfactor, de scepter gaat zwaaien over de tv-afdeling. “Berdien heeft al aangegeven graag werk voor de omroep te willen blijven doen”, aldus Marsé die benadrukt dat medewerkers niet betaald krijgen voor hun werk. “Sommige mensen krijgen een vergoeding die echt niet hoog is, maar de meeste mensen doen het werk op vrijwilligersbasis.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto