Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Werk Hogering vordert, kruispunt Herman Gorterweg lang dicht

Algemeen

ALMERE – De werkzaamheden aan de Hogering vorderen gestaag. In de volgende fase, die op 19 januari begint, gaat het kruispunt met de Herman Gorterweg bijna twee jaar dicht. Voor bewoners en bezoekers van de Literatuurwijk gelden deze periode verschillende omleidingsroutes.

Zoals bekend wordt de Hogering breder gemaakt en komen er ook tunnels bij kruisingen met de Herman Gorterweg en Hollandsedreef. De werkzaamheden zijn al enige tijd aan de gang en nemen ook nog wel enige tijd in beslag. Komend jaar wordt de voorbelasting, in de vorm van zandzakken, weggehaald en gestart met het ombouwen van de kruispunten.

Tijdelijke weg

Tijdens twee nachtafsluitingen in januari, van 19 op 20 en van 20 op 21 januari tussen 20.00 en 06.00 uur, wordt de tijdelijke weg bij de Neonweg op de Hogering aangesloten. Via deze weg kan het doorgaande verkeer langs de werkzaamheden rijden. Twee maanden later wordt ook een tijdelijke weg aangelegd bij het kruispunt met de Botterweg en Hollandsedreef. Vanaf dan rijdt het doorgaande verkeer op de Hogering over deze weg langs het werkvak. Op dat moment kan het verkeer weer van en naar de Hogering. Ook is een oversteek mogelijk tussen de Botterweg en de Hollandsedreef (en omgekeerd).

Geluidsscherm

Om de Hogering te kunnen verbreden is het noodzakelijk om extra geluidswering aan te brengen voor de bewoners van de Literatuurwijk. Het bestaande geluidsscherm langs de Literatuurwijk wordt daarom uitgebreid en verhoogd. De wal ter hoogte van industrieterrein Gooisekant wordt met een meter verhoogd. Voor de aanpassingen aan het geluidsscherm is het noodzakelijk om zo’n 200 meter van het bestaande geluidsscherm gedeeltelijk af te breken en opnieuw op te bouwen. Er zal tijdelijk geen geluidsscherm staat tussen de Herman Gorterweg en de Lucebertstraat.

Schrijfkanon

Het kunstwerk Het Schrijfkanon blijft behouden, maar wordt op een nieuwe plek geplaatst zodat het Schrijfkanon het geluidsscherm niet meer onderbreekt.

De toekomstige kruising met de Herman Gorterweg, met in de wal het Schrijfkanon. (Foto: provincie Flevoland)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto