Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuwe entree Oostvaardersplassen

Algemeen

ALMERE – Almere krijgt van het Rijk 1,25 miljoen euro voor om een nieuwe entree te realiseren naar het Nationaal Park Nieuw Land, waar de Oostvaardersplassen onder vallen. Het bestaande natuurbelevingscentrum de Oostvaarders wordt uitgebreid.

Onder Nationaal Park Nieuw Land (een Europees beschermd vogelreservaat) vallen niet alleen de Oostvaardersplassen, maar ook de Marker Wadden, het Markermeer en de Lepelaarsplassen.

Almere gaat er van uit dat het nieuwe nationale park over tien jaar zo’n twee miljoen bezoekers zal trekken. Dat is het dubbele van het huidige aantal bezoekers.

Met de 1,25 miljoen die het van het Rijk ontvangt gaat Almere de Almeersepoort aanleggen. Daartoe wordt het huidige natuurbelevingscentrum De Oostvaarders uitgebreid. Ook wordt het landschap gevarieerder met meer afwisseling van bomen en een aantal nieuwe uitkijkpunten. Ook de provincie Flevoland, Lelystad, het waterschap en natuurbeheerders Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten werken aan de ontwikkeling van Nationaal Park Nieuw Land.

Het natuurbelevingscentrum wordt uitgebreid. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto