Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Verkeersmaatregelen voor Evenaar

Algemeen

BUITEN – De Evenaar is verkeerstechnisch al jaren een doorn in het oog. De weg wordt als onveilig ervaren en er gebeuren ook veel ongelukken. In overleg met bewoners gaat de gemeente daarom een aantal maatregelen nemen. Uiterlijk 2022 moeten die maatregelen zijn uitgevoerd.

Uit onderzoek en analyse blijkt dat de Evenaar als ontsluitingsweg teveel doorsteken en zijwegen heeft. De grote kruispunten zijn onoverzichtelijk, ook voor langzaam verkeer. Om een rustiger beeld te krijgen zijn inmiddels de overbodige verkeersborden al verwijderd en de verkeerslichten bij de busbaan beter afgesteld. Ook onnodige busbaanhekken zijn verdwenen.

Voor 2022 worden nog een aantal verbeteringen opgepakt. Zo krijgen de kruisingen met fietspaden aan de noordzijde van de weg rood asfalt. Tussen de Balistraat en Celebesstraat, bij het station Oostvaarders, komt een trottoir. Ook worden busdrempels aangelegd om de snelheid van het verkeer te remmen.

2025

Voor 2025 moet er geld worden gereserveerd om nog meer maatregelen door te voeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aansluiting Atlasdreef – Spectrumdreef die momenteel erg druk is en tot vertragingen leidt. Ook is het mogelijk om de doorsteken en zijstraten te verplaatsen of aan te passen zodat er een beter overzicht ontstaat, met name voor langzaam verkeer. Dit moet eventueel vooraf worden uitgetest.

De kosten voor de maatregelen in 2022 bedragen ongeveer 550.000 euro. Deze kosten zijn al gereserveerd. De ruimte voor de eventuele maatregelen in 2025 gaat ongeveer 1.1 miljoen euro kosten. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met deze uitgaven. Daarbij worden eerst de maatregelen uit 2022 geëvalueerd en wordt bekeken of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn.

De Evenaar is regelmatig het decor van ongevallen. (Archieffoto: HV Almere)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto