Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Coulante behandeling voor studentenverenigingen

Algemeen

ALMERE – De Almeerse studentenverenigingen krijgen van de gemeente een coulante behandeling. Door de coronamaatregelen zijn de sociëteiten dicht en werden activiteiten afgeblazen. Daardoor lopen de verenigingen inkomsten mis. D66 stelde daar schriftelijke vragen over.

In de beantwoording van die schriftelijke vragen laat het college weten dat huurverlaging voor studentenvereniging Endzjin niet mogelijk is, maar dat er wel uitstel van betaling geregeld kan worden, met de mogelijkheid om deze gespreid te betalen. Van dit aanbod heeft Endzjin overigens geen gebuik gemaakt: alle facturen zijn tot op heden tijdig voldaan. Ook zal de gemeente bij zowel Endzjin als studentenvereniging Bazinga! minder streng kijken naar de subsidievoorwaarden. Er hoeft niet verantwoording te worden afgelegd waaraan het geld besteed is. Al het subsidiegeld mag dus worden gebruikt om de huur te betalen.

A.S.R.V. Agon

Bazinga! ontvangt voor de duur van de gedwongen sluiting van de horeca gedurende zes maanden een extra financiële tegemoetkoming van de gemeente, wat de helft van het begrotingstekort aanvult. De vereniging moet op eigen kracht de andere helft opvangen. Ook voor de studentenroeivereniging A.S.R.V. Agon geldt dat hun inkomsten grotendeels zijn weggevallen. Maar omdat Agon onderdeel uitmaakt van Roeivereniging Pampus hebben zij geen vaste kosten en levert dit voor hen ook geen financiële problemen op.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto