Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Doorbreek de stilte rondom geweld tegen vrouwen

Algemeen

ALMERE - De campagne Orange the World nadert zijn einde. In totaal wordt zestien dagen lang wereldwijd aandacht gevraagd voor deze campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen. De campagne eindigt op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten.

Heel Nederland en ook Almere lichtte de afgelopen twee weken oranje op om de campagne te steunen. Oranje staat voor de kleur van de zonsopgang, het aanbreken van een nieuwe dag zónder geweld. De petitie voor een laagdrempelig meldpunt voor alle soorten geweld is inmiddels bijna 4.500 keer getekend en de campagne is nog niet voorbij.

Laat je horen tegen geweld

Vandaag, op 7 december, is er een gezamenlijk moment om met elkaar in het hele land te protesteren tegen geweld. “Om 12.00 uur verbreken we de stilte rondom geweld”, aldus Gerrie Ruijs van de Soroptimistclub Almere die in het kader van Orangje the World tal van activiteiten in Almere organiseert. Wie tien minuten tijd over heeft om zijn of haar stem te laten horen kan vanaf 11.45 inloggen op de megazoomsessie, om apart van elkaar toch samen een vuist te maken tegen geweld tegen vrouwen. Er kunnen 1.000 mensen in en vol is vol.

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.orangetheworldalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto