Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Grondoverdracht rond: bouw Highnote van start

Algemeen

STAD CENTRUM – De gemeente Almere en gebiedsontwikkelaar AM hebben de grondoverdracht afgerond voor het parkeerterreintje tegenover het politiebureau in Stad. De bouw van het negentien verdiepingen hoge wooncomplex Highnote kan daarmee van start gaan.

Op de plek zijn al enige weken grondwerkzaamheden aan de gang. Nu de grondoverdracht is afgerond kan de bouw van start gaan. In het complex komen 157 huurappartementen, vooral gericht op starters. In de ‘plint’ van het gebouw komen informele werk- en studeerplekken en ook horeca.

Wethouder Maaike Veeningen: “Highnote draagt bij aan de ambities van Almere om de komende jaren de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad verder te versterken. Ook Peter Heuvelink van AM is blij met de overeenkomst. “Highnote vormt straks de nieuwe entree naar de binnenstad en beantwoordt aan de groeiende behoefte in Almere aan centrumstedelijk wonen dichtbij alle voorzieningen voor starters.”

Friends

Bijzonder is dat 67 van 157 startersappartementen worden verhuurd volgens het Friends-concept, met woonoppervlaktes van 65 tot 100 vierkante meter. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van circa 45 tot 60 vierkante meter en 42 driekamer appartementen in de vrije sector huur van circa 60 tot 70 vierkante meter.

DNA

In de overeenkomst tussen gemeente en AM zin voorwaarden vastgelegd om op langere termijn het concept te waarborgen. Zo moet het pand de plek blijven voor nieuwe woon-, service- en commerciële concepten; worden er woon-, werk- en verblijfsfunctie gestimuleert die gericht zijn op ontmoeting en verbinding en is bewoning vooral gericht op starters, empty nesters en young internationals.

De bouw start in het eerste kwartaal van 2021 en wordt twee jaar later opgeleverd.

Een artist impression van Highnote. (Aangeleverd)

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto