Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Burgemeester stelt cameratoezicht in bij twee straten

Algemeen

POORT/EILANDENBUURT - Burgemeester Franc Weerwind heeft cameratoezicht ingesteld bij twee straten in Almere. Het gaat om de Lancelotstraat in Almere Poort en de Fijistraat in Almere Buiten. De camera’s zijn geplaatst naar aanleiding van de incidenten, vorig weekend. Het cameratoezicht is al ingegaan en duurt tot en met 14 januari.

De woning in Poort werd in de nacht van 10 op 11 oktober beschoten, waarbij niemand gewond raakte. In de Eilandenbuurt moesten die zondag een aantal woningen worden ontruimd na de vondst van een handgranaat.

In een reactie zegt burgemeester Weerwind dat de politie nog niet heeft kunnen achterhalen wie de schoten in Poort heeft gelost.

Volgens Weerwind is uit het politieonderzoek nog niet duidelijk geworden wie er in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober op de woning in Poort heeft geschoten. De Explosieven Opruimingsdienst heeft in de Eilandenbuurt het explosief onschadelijk gemaakt. Zondag en maandag zijn duikers actief geweest om in de gracht te zoeken naar sporen.

In beide gevallen acht de burgemeester de kans op herhaling ‘reëel’ en is de veiligheid voor de betrokken bewoners, en omwonenden, belangrijk. “Het handhaven van de openbare orde weegt in deze situatiesl zwaarder dan het recht op privacy”, aldus Weerwind

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto