Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hinder door vervanging verkeerslichten

Algemeen

ALMERE – De komende weken worden bij kruispunten in Almere de verkeerslichten vervangen. De kruispunten blijven open maar het verkeer moet wel rekening houden met hinder.

Met deze vervangingen blijft de doorstroming van het verkeer ook de komende jaren goed geregeld. Daarnaast kan met de nieuwe verkeersregelkasten flexibeler worden ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld communicatie met intelligente voertuigen.

Om de verkeershinder te beperken worden de werkzaamheden in de avond en nacht uitgevoerd.

De kruising Tussenring – Buitenhoutsedreef is het eerste aan de beurt. De werkzaamheden beginnen woensdag 7 oktober na 19.30 uur en zijn afgerond voor de ochtendspits van donderdag 8 oktober

Polderdreef - Grote Vaartweg

Een week later gaan werklieden aan de slag op de kruising Polderdreef – Grote Vaartweg. Op woensdag 14 oktober, na 19.30 uur, beginnen de werkzaamheden die afgerond zijn voor de ochtendspits van donderdag 15 oktober.

Op beide kruispunten heeft het verkeer normaal doorgang, maar om veilig te kunnen werken is slechts één rijstrook beschikbaar. Overdag werkt alles normaal. Bij de buiten gebruik stelling van de verkeerslichten worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te begeleiden.

Voorafgaand aan de vervangingen vinden voorbereidende werkzaamheden in de berm plaats. De verkeerslichten werken dan normaal en de rijbaanindeling blijft ongewijzigd. Het verkeer zal vrijwel geen hinder ervaren.

(Foto: Almere DEZE WEEK)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto