Een ontwerp van de tijdelijke woningen. (Foto: aangeleverd)
Een ontwerp van de tijdelijke woningen. (Foto: aangeleverd)

Meerderheid raad voor komst tijdelijke woningen Annapark

Politiek

Door Marcel Beijer

ALMERE – Alhoewel het donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering nog niet tot een plenaire stemming kwam is duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad voorstander is van de bouw van de 200 tijdelijke woningen op het Annapark bij Stedenwijk. Ondertussen dreigt scholengemeenschap ASG met juridische stappen tegen de gemeente, omdat de school zegt haar beleidsdoelen niet te kunnen halen door de komst van de woningen.

De gemeente wil op het Annapark 200 tijdelijke woningen bouwen, waaronder maximaal vijftig voor leerkrachten en twintig voor mensen die extra zorg nodig hebben. Bewoners maken zich vooral zorgen om die laatste doelgroep.

Beter begeleiden

Veel partijen zijn van mening dat de gemeente de bewoners beter in het proces had moeten begeleiden. Zo waren te weinig bewoners geïnformeerd. Er zijn in de Stedenwijk en Literatuurwijk vooral zorgen over de woningen die bestemd zijn voor mensen die zorgbegeleiding krijgen. Wethouder Julius Lindenbergh erkende dat. Hij zegde toe dat er voor de bestemmingsplanwijzigingen nog overleg zal zijn met de klankbordgroepen van bewoners, zowel in Stedenwijk als Literatuurwijk “Maar onveiligheid wordt vooral ervaren op plekken waar geen woningen staan. Hier komt bebouwing en krijg je dus 200 paar extra waakzame ogen.

Juridische dreiging

Minder te spreken was de wethouder over de juridische dreiging van de ASG. “Ik heb ze gevraagd om me uit te leggen op welke manier die woningen hun beleidsdoelen in de weg staan. Ze hebben me daar geen bevredigend antwoord op kunnen geven. Ik heb zelf op het Oostvaarderscollege gezeten en dat staat midden in een woonwijk. Ik zag daar geen belemmeringen. Ik wil echt beter argumenten horen en daar met ze in gesprek over gaan. We moeten echt zien te voorkomen dat een gesubsidieerde instelling met dat geld gaat procederen tegen de gemeente.”

Groen

Over de invulling van het groen rond de tijdelijke woningen waren nog wat meningsverschillen, maar die lijken de komst niet in de weg te staan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto