Bewoners zijn tegen de plannen op het Havenhoofd. (Foto: aangeleverd)
Bewoners zijn tegen de plannen op het Havenhoofd. (Foto: aangeleverd)

CDA-raadslid stemt verkeerd: geen beslissing Havenhoofd

Politiek

HAVEN CENTRUM - Doordat CDA-raadslid Bastiaan Malotaux donderdagavond een verkeerde stem uitbracht, heeft de gemeenteraad nog geen beslissing kunnen nemen over de bouw van een appartementencomplex op het Havenhoofd in Haven.  

Door Marcel Beijer

Een projectontwikkelaar wil op het Havenhoofd een appartementencomplex bouwen. Er zijn twee bouwplekken mogelijk. Niemand is blij met deze ontwikkeling, maar de projectontwikkelaar staat in zijn recht. Het is kiezen uit twee kwaden. Eén van de voorstellen betreft ook de toekomst van het voormalige restaurant Het Veerhuys. Om dat te voorkomen had de gemeenteraad voor de andere motie moeten kiezen. De stemmen staakten echter bij 22-22, waarbij de tegenstemmers vooral hopen dat bouw nog voorkomen kan worden. De griffier liet weten dat er derhalve geen beslissing is genomen en dat het onderwerp wordt doorgeschoven naar de eerstvolgende raadsvergadering. Die is - door het zomerreces - pas eind augustus.

Verkeerde stem

Op dat moment liet CDA-raadslid Bastiaan Malotaux weten dat hij per ongeluk een verkeerde stem had uitgebracht. Feitelijk was er dus een 23-21 meerderheid voor. Burgemeester Franc Weerwind kon echter niet anders dan zich aan de regels houden: het onderwerp wordt doorgeschoven.    

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto