Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Aeres finalist in voedsel verspillings challenge

Algemeen

STAD CENTRUM – Studenten van de opleiding Food&Lifestyle aan Aeres MBO Almere zijn genomineerd voor de MBO voedselverspillingschallenge 2019. Ze ontwikkelden een aardappelbrood.

Voor deze challenge hebben vijftig teams zich opgegeven om te werken aan verschillende opdrachten om voedselverspilling tegen te gaan.

De afgelopen weken zijn de studenten bezig geweest met een vraagstuk vanuit Schaap Holland, dat al ruim vijftig jaar actief is in de hele keten en met name de aardappelteelt. In het proces naar de geschilde aardappelen blijven er veel schillen over. Met dit restproduct zijn de studenten aan de slag gegaan.
De studenten zijn in een ontwikkelproces meegenomen. Ze zijn bij de opdrachtgever langs gegaan om zich te verdiepen in het product en het proces. Vervolgens hebben ze via verschillende brainstormtechnieken producten bedacht, welke ze hebben gemaakt, getest en doorontwikkeld. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een smaakvol aardappelbrood, wat goed bij een tapastafel past.

Van de vijftig teams zijn er nu zes genomineerd, waaronder dus Aeres. De nominatie is gebaseerd op filmmateriaal en bijbehorende notitie die de studenten hebben gemaakt en is beoordeeld door een jury. Op 30 januari vind het eindevent plaats in de Verspillingsfabriek in Veghel, waar de winnaar van de MBO Challenge 2019 bekend wordt gemaakt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto