Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zo.o. guitar duo bij Kunst in de Kamer

Algemeen

HAVEN – Het Almeerse Z.o.o. guitar duo geeft zondagmiddag 15 december een gitaarconcert bij Kunst in de Kamer Almere in gebouw De Paal 37.

Kunst in de Kamer Almere is opgericht in 2012 en maakt deel uit van de Stichting Kunst in de Kamer die landelijk ongeveer 80 Kringen heeft. Deze Kringen verzorgen concerten, kleine toneelvoorstellingen en lezingen in woonkamers, maar ook in ateliers en kleine kerkjes. De sfeer is informeel en na afloop kunnen de gasten vragen stellen over de instrumenten, de uitvoering, componisten.

A New Day
Op 15 december presenteert het Z.o.o. guitar duo hun programma A New Day, met muziek van baanbrekende componisten als Domenico Scarlatti, Rene Eespere, Annette Kruisbrink, Bartlema en de onlangs herontdekte Weense componist Ferdinand Rebay.

Marion Schaap en Peter Constant vormen al 25 jaar het internationale Z.o.o. gitar duo. Zij bespelen een unieke collectie instrumenten waaronder een ‘familie’ aan grote en kleine klassieke gitaren die speciaal voor hen gebouwd zijn. Het duo licht de instrumenten en het repertoire graag toe tijdens het concert.

Er is een kort voorprogramma van de 16-jarige talentvolle Isaac Simatupang uit Almere, die lessen volgt bij Peter Constant en één van de deelnemers is aan het programma van Stichting Almere Muziektalent.

Ateliers
Het concert vindt plaats gebouw De Paal 37 in Haven. Hier hebben vier beeldend kunstenaars hun atelier (Myriam Weisz, Folkje Nawijn, Foktje Verhoef en Frea Lenger). Deze ateliers zijn op 15 december exclusief geopend voor de concertbezoekers. Vanaf 13.30 uur is er een welkom met koffie of thee. Het concert begint om 14.30 uur. In de pauze is er een drankje en na afloop kan worden nagepraat met een hapje en een drankje. Plaatsen zijn te reserveren door 20 euro p.p. (geheel inclusief) over te maken op NL58ABNA0579052850 t.n.v. Kunst in de Kamer Almere, met vermelding van de concertdatum, naam, mailadres, huisadres en telefoonnummer. Contant betalen op de dag zelf kan ook. Wel aanmelden via jannygeels@solcon.nl of 06-46591280.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto