Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Uitneembare special Rabobank Almere Haven Festival

Algemeen

HAVEN – Het Haven Festival is van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september in Almere Haven en staat in het teken van muziek, cultuur, varen en lekker eten. Het is de 19e keer dat het Almere Haven Festival georganiseerd wordt. Het evenement staat bekend om de grote variëteit aan klassieke concerten en muziekoptredens, de gezellige kunst-, antiek- en brocantemarkten, proeverijen en de bijzondere botters die in de haven zijn aangemeerd. In onze krant vindt u deze week een uitneembare bijlage over het festival, met daarin onder andere een handig programma-overzicht.

Liefhebbers van klassieke muziek, maar ook van moderne of lichte muziek, kunnen hun hart ophalen tijdens het festival. Op diverse podia en tijdens onverwachte straatoptredens maakt het publiek kennis met verschillende orkesten, artiesten en acts. Het begint met een optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest op vrijdagavond. Zij brengt een gevarieerd programma van klassieke en lichte muziek. Namen als Strauss, Verdi, Gershwin en zelfs Stevie Wonder komen voorbij. 

Op zaterdagmiddag staat er een concert van Brassband Almere op het programma. Zaterdagavond brengen het Nederlands Kamerorkest en Toonkunstkoor Amsterdam een prachtig programma met operaklassiekers van Mozart, Tsjaikovski en anderen. Zondag is het de beurt aan diverse Shantykoren die gedurende de dag het rauwe zeeleven bezingen op diverse podia. ’s Middags wordt met het koffieconcert Gitaarspektakel ‘Come Together’ een ode aan Groot-Brittannië en Ierland gebracht, gevolgd door het Zomerconcert van Harmonieorkest St Hubertus en het Veteranenconcert als afsluiter.

Markten
Op zaterdag en zondag kan gestruind worden over diverse markten. Op de Kerkgracht staan tientallen kramen waar professionele en amateurkunstenaars uit het hele land hun schilderijen, aquarellen, sieraden en design tonen en verkopen. De brocante- en antiekmarkt op zondag is al jarenlang de grootste van Flevoland. Er is een grote variëteit aan oude en antieke producten uit (groot)moeders tijd, zoals verzamelobjecten, curiosa, servies, glazen, bestek, zilverwerk, boeken, meubels, oud speelgoed en leuke hebbedingetjes.

Proeverijen
Op de Markt staat beide dagen het Wijnfestival Almere op het programma. Hier kan bij diverse nostalgische wijntrucks geproefd en genoten worden van wijnen uit de hele wereld. In de havenkom laten op de Rabobank Havenkom Proeverij de diverse restaurants in Almere Haven voor een klein bedrag de leukste en lekkerste gerechten uit hun keukens proeven. Bierliefhebbers kunnen op het grote terras in de Havenkom genieten van speciale biertjes en biertjes van bijzondere brouwers.

Varen
Op vrijdag wordt het festival geopend met de spectaculaire Botterrace, georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1. Dit is een bijzondere netwerkbijeenkomst voor het Almeerse bedrijfsleven. Het is spectaculair om te zien hoe de botters rond 16.00 uur de havenkom binnenvaren.
De Botters blijven op zaterdag en zondag liggen in de havenkom. Bezoekers kunnen aan boord voor een bottertocht van ongeveer een half uur over het Gooimeer. Er kan ook worden meegevaren aan boord van de oude brandblusboot Jan van der Heyde II of één van de twee snelle boten van de Almeerse Reddingsbrigade.

Meer informatie: www.almerehavenfestival.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto