Aansluiting Tussenring-Hogering dicht

Algemeen

ALMERE - Het verkeer kan van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus geen gebruik maken van de noordelijke aansluiting Tussenring-Hogering (N703-N702) in Almere. Ook de op- en afrit 6 van de A6 gaat twee weekenden dicht.


De afsluiting van de Hogering treft alleen het verkeer richting Amsterdam (in zuidelijke richting): verkeer op de Hogering richting Amsterdam kan niet richting de Tussenring/A6 Almere Buiten-West. Ook kan verkeer op de Tussenring niet naar de Hogering in de richting van Amsterdam.
Verkeer richting de Buitenring/Lelystad (in noordelijke richting) ondervindt geen hinder: verkeer op de Hogering richting Lelystad kan naar de Tussenring. Verkeer op de Tussenring kan naar de Hogering richting Lelystad.
Verkeer tussen de Hogering en Tussenring in zuidelijke richting wordt omgeleid via de Markerdreef en Vrijheidsdreef (en omgekeerd). Verkeer op de A6 naar industrieterrein De Vaart kan gebruik maken van afrit 6 en de Tussenring; omgekeerd loopt de route via de Buitenring en afrit 8.
In het verleden zijn er verschillende ongevallen gebeurd op de aansluiting. Om de verkeersveiligheid te verhogen past Provincie Flevoland de inrichting van de bochten daarom iets aan.

Afrit 6 van de A6

In de periode van maandag 5 augustus tot maandag 2 september worden ook de op- en afrit 6 Almere Buiten, vanuit Amsterdam en naar Lelystad, afgesloten. Ook de Tussenring bovenop het Buitenhoutviaduct is in beide richtingen afgesloten evenals de carpoolplaats, aan de oostkant van het Buitenhoutviaduct..
Het verkeer wordt als volgt omgeleid:
-   Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Buiten kan keren bij afrit 7, Almere Regenboogbuurt/Eilandenbuurt;
-   Verkeer vanuit Almere Buiten richting Utrecht wordt omgeleid via afrit 5 Almere Stad en de Waterlandseweg;
-   Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt omgeleid via de Tussenring naar de Buitenring;
-   Verkeer van en naar Nobelhorst wordt omgeleid via de A27, op- en afrit 37 Almere Hout, de Vogelweg en de Kievitsweg of de Waterlandseweg.
De afsluiting en omleiding geldt vanaf vrijdag 23 augustus 20.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur en vanaf vrijdag 30 augustus 20.00 uur tot maandag 2 september 5.00 uur.

Uit de krant