Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere Jungle groeit uit jasje

Algemeen

Door Robert Mienstra
ALMERE – De populaire Almere Jungle op de Kemphaan groeit uit zijn jasje. Daarom zijn er concrete plannen om het dierenpark fors uit te breiden, onder meer met een buitenzwembad, eventueel op een andere locatie. Directeur Robert Loose rekent op grote steun van de Almeerse bevolking. “Er komen nu al 100.000 bezoekers per jaar, wij zijn de tweede best bezochte attractie van Flevoland. Door de uitbreiding kunnen we groeien naar 400.000 tot 600.000 bezoekers per jaar”, zegt Loose.


Drie jaar geleden is Loose al in gesprek gegaan met de gemeente over de uitbreiding van Almere Jungle. “We zijn nu naar buiten gekomen met de plannen omdat we er klaar voor zijn. We hebben ook al met veel politieke partijen gesproken. De reacties op onze plannen waren zonder uitzondering enthousiast.”

Buitenzwembad


Het buitenzwembad is een belangrijke toevoeging voor Almere Jungle. “Het wordt een buitenbad in tropische sferen”, vertelt Loose. “Het wordt zo ingericht dat er ook een wedstrijdgedeelte in zit. Verder wordt het water verwarmd met de warmte van de kassen. Dat betekent dat er al vanaf april buiten gezwommen kan worden.” Ook atleet Gregor Stam, die zich al jaren inzet voor een buitenzwembad in Almere, ondersteunt dit initiatief van harte.
Het buitenzwembad en Almere Jungle wordt één geheel, maar bezoekers kunnen wel een kaartje kopen voor alleen het zwembad, alleen de jungle of een combi. “Qua sfeer horen ze bij elkaar”, zegt Loose. “Wat is er mooier om eerst heerlijk door de jungle te dwalen en daarna lekker buiten te zwemmen in een tropische omgeving.”

Hightech


Ook verschijnen er steeds meer technische hoogstandjes in Almere Jungle. Het team van Witchworld is opgegaan in Almere Jungle als het nieuwe Almere Jungle Creations Lab. Dat is al volop bezig met activiteiten die inmiddels zichtbaar zijn. Het lab zit vol medewerkers, de 3D-printer ratelt om plastic leguanen te maken. Voor het project Asian Food zijn er al flink wat schorpioenen gemaakt waarmee uitgelegd gaat worden hoe ze in Azië gegeten worden. Het nieuwe spectaculaire apenhuis is op een haar na klaar. Door het lab is het vuurtje in de Afrikahut levensecht gemaakt: het knettert gezellig. Nu wordt er gewerkt aan een reuze Venusvliegenval, waarmee bezoekers echt kunnen ervaren hoe de vleesetende plant werkt. Het team van Almere Jungle Creations Lab loopt over van spectaculaire ideeën die daadwerkelijk gestalte krijgen.

Echt Almeers


“Door de samenwerking met het voormalige team van Witchworld en met Gregor Stam is ons draagvlak in de Almeerse samenleving nog groter geworden dan het al was”, zegt Loose. “Almere Jungle is van door en met Almeerders. Er werken hier al 160 mensen. We doen alles al twintig jaar zonder subsidie. Nu is het tijd om uit te breiden. Ja dat kost geld. We vragen 9,5 miljoen aan het Fonds Verstedelijking, dat is geoormerkt geld dat er al is, voor de rest vragen we ondersteuning aan de provincie en het rijk. Als de nieuwe Almere Jungle er is, dan staat er een Dierenpark met buitenzwembad dat grootste publiektrekker van Flevoland wordt. Maar ons belangrijkste publiek bestaat uit de Almeerders die hier met hun kinderen en kleinkinderen een prachtige educatieve belevingsdag hebben. Met buitenzwembad.
De Almere Jungle zou op de Kemphaan gerealiseerd kunnen worden. “Maar we staan ook open voor locaties die de gemeente aandraagt”, zegt Loose.

Informatie


Almere Jungle is een zorginstelling, een dierenpark en botanische tuin. Met ruim 100.000 bezoekers is Almere Jungle een belangrijke attractie in Almere.
Almere Jungle
Kemphaanpad 2, 1358 AC Almere
Openingstijden
Maandag – zaterdag:10:00-17:00 uur.
Zondag: 10.00 -17:30 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto