Inwoners mogen tentoonstelling ‘Graduation Show’ samenstellenCorrosia zoekt Almeerders voor Team Franc

Algemeen

HAVEN - Corrosia Theater, Expo & Film is voor Team Franc weer op zoek naar Almeerders die nieuwsgierig zijn naar kunst en wel eens een tentoonstelling willen maken. Samen met andere stadgenoten gaan zij werk van jonge kunstenaars selecteren voor de najaarsexpositie in Corrosia. Teamcaptain is burgemeester Franc Weerwind.


Waarom vindt iemand een kunstwerk mooi of grappig? En wat komt er eigenlijk kijken bij het samenstellen van een tentoonstelling? Over smaak valt te twisten en daarom trapt Corrosia het nieuwe culturele seizoen af met een expositie die is samengesteld door inwoners van Almere.
Samen met de gastcurator van Corrosia, Fleurie Kloostra, scouten zes kunstkiezers in de zomer van 2019 hun favoriete werk bij de afstudeerexposities van verschillende kunstacademies. Vervolgens komen alle teamleden bij elkaar om samen met Franc Weerwind en Fleurie Kloostra een definitieve selectie te maken. Die selectie wordt vanaf 2 november 2019 bij Corrosia Theater, Expo & Film geëxposeerd in de tentoonstelling TEAM FRANC – Graduation Show 2019.

Aanmelden

Dit is alweer de zesde editie van de Graduation Show. Voormalig burgemeester Annemarie Jorritsma was destijds de teamcaptain van Team Annemarie en Franc Weerwind heeft later het stokje van haar overgenomen. Almeerders die deel willen uitmaken van Team Franc kunnen zich tot en met 28 mei met een korte motivatie aanmelden via graduationshow@corrosia.nl. Voor 1 juni horen zij of ze zijn geselecteerd. Meer informatie op www.corrosia.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto