Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Drie Almeerse talenten naar landelijke finale Kunstbende

Algemeen

ALMERE – Almeerders Ian van den Boom, Tessa Brandsma en Norah Jane zijn door naar de landelijke finale van Kunstbende, de wedstrijd voor jong creatief talent. Uit circa 130 jonge makers koos een vakjury de Flevolandse winnaars die op 29 juni de provincie mogen vertegenwoordigen tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam.


De Flevolandse voorronde vond plaats in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven. Meer dan 50 acts in de leeftijdscategorie van 13 t/m 18 jaar toonden daar hun werk aan een jury van professionals. In de categorieën dans, film, muziek, taal, expo, theater, DJ en fashion kwamen verrassende projecten en producties voorbij van solisten, duo’s, bands en collectieven. Van arthouse films, opzwepende beats en ontroerende gedichten tot duurzame mode, imposante installaties en ingenieuze choreografieën. Ruim 180 bezoekers waren naar Corrosia gekomen om de jongeren aan te moedigen.

Winnaars

De juryleden waren onder de indruk van alle presentaties. Na uitvoerig beraad kozen zij de volgende regionale winnaars in de verschillende categorieën:
- Dans: Mariam Tawakol (Lelystad)
- DJ: Ian van den Boom (Almere)
- Expo: Tessa Brandsma (Almere)
- Fashion: Dante Tieleman (Lelystad)
- Film: Finn van den IJssel en Isa Bakas (Lelystad)
- Muziek: Norah Jane (Almere)
- Taal: Sanne Rietman (Emmeloord)
- Theater: Jesper Mol (Dronten)
Kunstbende is een springplank voor een nieuwe generatie cultuurmakers. Jongeren worden door middel van een talentontwikkelingsprogramma gestimuleerd hun creatieve krachten te ontwikkelen en te presenteren. De finalisten wonnen de felbegeerde regionale Kunstbende trofee en een coachingtraject door professionele makers. Inschrijving voor Kunstbende 2020 start in september via www.kunstbende.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto