Appartementencomplex Madrona verrijst aan Pasar MalamstraatBouw van 95 sociale huurappartementen in Buiten van start

Algemeen

BUITEN – De bouw van het appartementencomplex Madrona in Almere Buiten is gestart. Het komende jaar verrijst aan de Pasar Malamstraat een woongebouw van dertien lagen met in totaal 95 sociale huurappartementen van woningcorporatie GoedeStede.


Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede: “Op deze unieke plek, vlak bij de Oostvaardersplassen wordt dit markante gebouw met betaalbare en moderne huurwoningen gebouwd. Daardoor kunnen veel woningzoekenden in de stad hun woonwensen realiseren.” Antje de Groot, directeur bij Trebbe: “Het is opnieuw gelukt om binnen de kaders van sociale woningbouw, goede, betaalbare huurwoningen te realiseren voor GoedeStede.”

Ontwerp

In Madrona komen 95 appartementen, waarvan 74 tweekamerwoningen en 21 driekamerwoningen. Het complex verrijst aan de rand van Almere Buiten aan de Pasar Malamstraat. Het gebouw is voorzien van triple glas en een energiezuinige installatie. Het gebouw, met een speelse asymmetrische gevel, is ontworpen door architectenbureau Inbo.
Bouw

Trebbe bouwt Madrona met inzet van een prefab casco. Bijzonder aan het betoncasco is dat de vloeren al in de fabriek voorzien zijn van balkons. De bouwtijd voor de ruwbouw wordt met bijna vijftig procent ingekort. De bouw van Madrona is medio februari gestart, naar verwachting wordt het gebouw medio volgend jaar opgeleverd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto