Meld je aan voor project SierArtKunstenaars maken sieraad voor tien mensen uit verschillende culturen

Algemeen

FLEVOLAND - De Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd met projecten en activiteiten in heel Flevoland. In de zomer is in Almere het project SierArt. Tien kunstenaars hebben dan een sieraad/kunstwerk gemaakt voor tien mensen uit tien verschillende culturen. Wie een van de tien wil zijn, kan zich hiervoor aanmelden.


Op zaterdagmiddag 9 maart komen de twintig mensen voor het eerst bij elkaar en dan wordt bepaald welke kunstenaar voor wie wat gaat maken. De KVF is op zoek naar mannen en vrouwen uit tien (niet-Nederlandse) verschillende culturen. Die mensen gaan in gesprek met een van de tien kunstenaars. De kunstenaars moeten de mensen goed leren kennen om te weten wat ze voor hen moeten maken.
Het gaat bij SierArt niet om traditionele sieraden, zoals ringen en kettingen, want het is de bedoeling dat de kunstwerken een beetje op de grens zitten tussen sieraad en kunst. Wearable art, wordt dat wel genoemd. Misschien wordt het een sieraad dat op de schouder ligt, of op de heup, het been.

Tentoonstelling

De tien ontvangers krijgen het sieraad, maar ze moeten er wel wat voor terugdoen. Als het kunstwerk klaar is, moeten ze reacties gaan verzamelen. Reacties van familieleden, collega’s, in de kerk misschien. Al die reacties vormen samen de kern van een tentoonstelling. Ze komen te hangen naast de foto’s van de sieraden. De groep maakt in de zomer ook een stadswandeling, waarbij reacties verzameld.
Wie in Almere woont en mee wil doen kan zich aanmelden bij Hein Walter, een van de projectleiders: heinwalter@tiscali.nl of 06 51924882. Wie het eerst kom, die het eerst maalt. Als er al iemand uit Syrië, Suriname of Polen meedoet, dan is die cultuur al vergeven. Natuurlijk moeten deelnemers op 9 maart beschikbaar zijn, want dat is het startmoment. Meer informatie over andere projecten van de KVF: zie www.flevokunst.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto