Schriftelijke vragen over sociale huurwoningen

Algemeen

ALMERE – De fractie van AP/OPA heeft burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over het feit dat jaar de realisatie van sociale huurwoningen achterblijft. De partij ziet een oplossing in het omzetten van sociale huur naar sociale koopwoningen.


Fractievoorzitter Johan de Leeuw stelt dat het aantal huurwoningen dat het college wil realiseren in Almere, niet gehaald gaat worden. “Dit is rampzalig aangezien de woningnood extreem is in Almere”, aldus De Leeuw. “Het wordt nu gebracht als simpele mededeling, maar het betekent dat de woningnood meer en meer de vorm van een woningramp gaat aannemen.”
AP/OPA, een mix van de ouderenpartij en Almere Partij, wil van het college weten wat de achterliggende reden is dat het aantal geplande sociale huurwoningen in 2019 niet gehaald wordt. Ook wil de partij weten wat de kansen zijn om de geplande afspraken alsnog te realiseren. De partij vraagt zich daarbij af of het mogelijk is om de woningen uit het uitgestelde kwantum om te zetten van sociale huur naar sociale koop om zo alsnog het geplande aantal te halen. Tot slot wil AP/OPA uitleg waarom het college de kwestie niet ter sprake heeft gebracht op de wekelijkse Politieke Markt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto