Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zo woon ik: Wonen in Poort’We hebben nog steeds een vakantiegevoel als we thuiskomen’

Algemeen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
HOMERUSKWARTIER – De tuin achter hun huis aan de Aegirstraat in Homeruskwartier is de grote trots van Klaas Nobel en Marjolein Volpp. “Dat is echt onze favoriete plek”, vertelt Klaas Nobel. “Als we uit ons werk thuiskomen, zitten we regelmatig buiten, met de voeten op de vijverrand, samen de dag door te nemen. Dankzij de overkapping kan dat ook bij minder weer. We hebben hier nog steeds een vakantiegevoel.”


Na zijn scheiding verhuisde Klaas vanuit Lelystad naar Almere. “Destijds werkte ik bij de Meregaard, waar ik Marjolein ontmoette.” Het stel woonde een tijdje samen in het huis van Klaas, maar wilde graag een huis van hen samen kopen. “In 2011 was er een projectendag in Poort, waar we verschillende nieuwbouwprojecten bezochten. Het was het voor ons allemaal net niet. We wilden bijna naar huis gaan, toen we hier vlaggen zagen staan. We besloten toch nog even te gaan kijken.”
Er stonden vier modelwoningen. “Dit huis was er één van. Het huis had eigenlijk alles wat we zochten. Ligging aan het water, niet te groot voor ons tweeën, een schuur, drie slaapkamers en een ruimte om een hobbykamer van te maken. Ter hoogte van de achtertuin zouden er geen woningen aan de overkant van het water komen, dus het uitzicht was vrij. We waren gelijk verkocht.”

Blubber

Nog voor de verhuizing wilden Klaas en Marjolein de tuin klaar hebben. “We wilden hier niet in de blubber staan. De tuin is in verschillende etages opgebouwd. Marjolein heeft een moestuin met kruiden, kleine groenten, kersen en pruimenbomen en aardbeien waarvan we zelf jam maken.”
Aan de tuingrens bouwde het stel een steiger. “Hierdoor hebben we 10 m2 extra tuin. In de zomer zitten we hier heerlijk met de verkoeling die het water brengt. Hier zien we allerlei dieren op het water voorbij komen zoals een fuut met jongen, zwanen, eenden en zelfs een ijsvogeltje en een bever.” De bijzondere stoelen op de steiger vallen direct op. “Die hebben we zelf bedacht en gemaakt. Ze zijn gemaakt van oude katrollen die ik via een vriend uit de bouw kreeg. met de stoere kussens erin zitten ze heerlijk.”
Een deel van de tuin is overkapt. “De serre is volledig afgesloten. Hier zit je heerlijk warm. Zo lang het kan zitten we buiten. We zijn echte buitenmensen.”
Levensloopbestendig

Het huis is levensloopbestendig. “Naast de woonkamer hebben we een extra kamer gemaakt die nu in gebruik is als hobbykamer en speelkamer voor de kleinkinderen. Later kunnen we hier een slaapkamer van maken. Een deel van de naastgelegen schuur kunnen we dan verbouwen tot badkamer. Zo kunnen we hier ook als we ouder worden blijven wonen.”
Het stel woont met veel plezier in Poort. “De ruimte en aparte bebouwing spreekt ons erg aan. We wandelen regelmatig een rondje door de buurt om te volgen wat er allemaal bijgebouwd wordt. We voelen ons betrokken bij Poort en nemen ook deel aan overleggen met de gemeente. Zoals over de voortuin van Poort, waarbij je als bewoner mee kunt denken over het gebied dat het visitekaartje moet worden van Almere.

Uit de krant