Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Peter Blok speelt in zwarte komedie over vaders en zonenTheatertour nieuwe voorstelling Suburbia

Algemeen

ALMERE - Troost & Zonen is de nieuwe toneelvoorstelling van de Almeerse theatergroep Suburbia. Een zwarte komedie over drie generaties mannen, gespeeld door Peter Blok, Aus Greidanus sr., Xander van Vledder en Justus van Dillen. De voorstelling is vanaf dinsdag 23 oktober te zien in theaters door het hele land. De première is op maandag 29 oktober in Almere.


In gebouw De Voetnoot, thuisbasis van Suburbia, wordt al een aantal weken gerepeteerd. Het stuk gaat over drie generaties mannen: grootvader van 75, zijn zoon van 50-plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzoons? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes. Voor het eerst in jaren zijn ze weer bij elkaar, zonder hun moeders of partners.
Een wrede speling van het lot maakt dat ze alsnog op elkaar aangewezen zijn. Grootvader zal, samen met zijn kleinzoons opnieuw voor zijn ‘kind’ moeten zorgen. Even lijkt deze mannenfamilie weer een warm en veilig nest. Maar binnen de kortste keren raken ze verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.
Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert zetten in ‘Troost & Zonen’ de verhoudingen tussen vaders en zonen op scherp. Kijk voor meer informatie en de speellijst op de website van Theatergroep Suburbia: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/troost-zonen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto