Nieuw Land voorgedragen als Nationaal Park

Algemeen

ALMERE – Afgelopen maandag werd het natuurgebied Nieuw Land officieel voorgedragen als Nationaal Park. Daarbij was minister Carola Schouten aanwezig.


Nieuw Land is de verzamelnaam voor de Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen, Markermeer Trintelzand en Markerwadden: een gevarieerd, waterrijk landschap dat volledig door mensenhanden is aangelegd. Het is daarmee het grootste man-made natuurpark ter wereld.
Provincie Flevoland, de gemeenten Almere en Lelystad, Staatsbosbeheer, Het Flevo-landschap, Vereniging Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat hebben dit bijzondere gebied nu officieel voorgedragen als nieuw Nationaal Park.
Als de regering ermee instemt, vormen Markermeer, Marker Wadden, Trintelzand, Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen straks samen Nationaal Park Nieuw Land. De natuur krijgt er de ruimte, bezoekers zijn welkom en er is alle gelegenheid voor wetenschappelijk onderzoek en experiment. Het wordt dan een nationaal park dat volop in beweging en ontwikkeling is, volgens de beste Flevolandse traditie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto