Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere City FC huurt Edward Francis van Manchester City

Algemeen

STAD - Almere City FC heeft zich versterkt met Edward Francis. De 18-jarige Engelsman wordt dit seizoen op huurbasis overgenomen van Manchester City en sluit per direct aan bij de selectie van trainer Michele Santoni. De transfer is nog onder voorwaarde van de internationale vrijgave.Met Francis haalt Almere City FC een talentvolle verdediger in huis, die ondanks zijn jonge leeftijd al een flinke staat van dienst heeft. De multifunctioneel inzetbare speler was afgelopen seizoen een basiskracht in het beloftenteam van Manchester City en bereikte met die ploeg onder meer de halve finale van de UEFA Youth League. Daarnaast is Francis Engels jeugdinternational. Hij heeft inmiddels al 23 caps in de vertegenwoordigende nationale elftallen achter zijn naam staan en behoort momenteel steevast tot de selectie van Engeland O19.
De talentvolle verdediger kijkt ernaar uit om voor Almere City te spelen. “Mijn eerste indruk is bijzonder goed”, aldus Francis. “Deze club is weliswaar kleiner dan Manchester City, maar de ambities zijn groot. Ik krijg hier de kans om ervaring op te doen in een ander land en in het eerste elftal. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk minuten te gaan maken en belangrijk te worden voor het team. Uiteraard willen we de clubdoelstellingen halen. Het mooiste zou zijn als dat uiteindelijk resulteert in promotie naar de Eredivisie.”
Technisch directeur Robert Maaskant spreekt van een echte aanwinst. “Francis is een speler die is opgeleid bij Manchester City, waar hij al vele wedstrijden in het O23-team heeft gespeeld. Het is een jongen met een geweldig karakter en een enorme winnaarsmentaliteit. Bovendien kan hij op meerdere posities worden ingezet. Het is een centrale verdediger, maar hij kan ook uit de voeten als linksback en als controlerende middenvelder.”

Uit de krant